Benodigdheden
400g champignons - 1 ui - 60g zongedroogde tomaten in olie - 3 el olijfolie - zout - vers gemalen peper - enkele takjes tijm en rozemarijn - 100g magere kwark - 50g natuur yoghurt - 100g schapenkaas
Bereiding
Maak de champignons schoon, snijd ze in kleine stukjes. Pel de ui en snipper hem fijn.Laat de tomaten in een zeef uitlekken en snijd ze in kleine stukken. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes ui tot deze een glazige schijn hebben. Voeg de champignons toe en bak dit mengsel al roerend nog ongeveer 10 minuten. Roer er de stukjes tomaat door. Laat het afkoelen.Spoel de takjes kruiden af, dep ze droog en trek de blaadjes of naalden van de steel. Hak de blaadjes of de naalden fijn.Meng de kwark met de yoghurt. Verkruimel de schapenkaas, pureer dit met het champignonmengsel en roer dit door de kwarkmassa. Roer er de gehakte kruiden onder. Breng met zout en peper op smaak.Doe het in twee zorgvuldig afgewassen, afgespoelde en afgedroogde potjes. Draai de deksels stevig op de potjes en zet ze in de koelkast.Tijd: 30 minuten, zonder afkoeltijd
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten