dinsdag 7 februari 2012

Linzen met walnoten

Benodigdheden
1 soeplepel olijfolie - 1 grote ui - 1 teentje knoflook - 2 stelen bleekselder (of andere groenten naargelang het seizoen: wortels, knolselder, ... ) - 175 gr rode linzen - ½ liter water - 125 gr gehakte walnoten - 1 blokje groentebouillon - 1 losgeklopt ei - peper - evt zout - 2 laurierblaadjes - 1 takje tijm - 50 g paneermeel - evt bonekruid, muskaatnoot, soyu, jeneverbesjes,…

Bereiding

De fijngehakte ajuin in de olijfolie fruiten, voeg de geperste look en de gesneden selder toe. Even laten bakken. Voeg linzen, water, groentenbouillon en kruiden toe. 20 tot 25 minuten op een zacht vuurtje koken af en toe roeren. Als alles gaar is van het vuur nemen, de gehakte noten, paneermeel en ei er door roeren. Laurier en tijm verwijderen. Op smaak brengen met zout, peper en kruidenzout. Kleine cakevorm vullen en bakken in voorverwarmde oven op 180) ongeveer 30 minuten. Controleren met priem of hij doorbakken is. warm opdienen. Kan ook koud als toespijs op de boterham gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten