Quinoaballetjes op een bedje van salade
Benodigdheden
1 kop quinoa, 1ui, 1 knoflookteentje, olijfolie, gemalen kaas, peper en zout, muskaatnoot, sla, tomaatje, mayonaise
Bereiding
- laat de quinoa goed gaar koken (1 deel quinoa en 2 delen water)
- quinoa afkoelen;
- de ui en de look: fijnsnipperen
- dit mengen onder de quinoa en daarna de kaas toevoegen en kruiden
- handen nat maken en bolletjes rollen
- bakken in de pan
- dresseer een bordje met de sal en de tomatenschijfjes, leg daarop 1 quionoabolletje en serveer onmiddellijk
- deze bolletjes kunnen eveneens als hoofdgrecht geserceerd worden
Rode linzensoep
Benodigdheden
150 g rode linzen, 1 ui, 2 teentjes look, 1/4 knolselder, 1 citroen, olijfolie, 1 klein doosje tomatenpuree, groentebouillon, paprikapoeder, Turks brood.
Bereiding
- maak de ui, de look en de wortel schoon en snij in stukken;
- bak aan in wat olijfolie en voeg er goed gewassen linzen aan toe,
- voeg er de bouillon en de paprikapoeder aan toe;
- zet onder water en laat garen;
- mixen en opdienen met wat brood en een schijfje citroen.
Gevulde savooibladeren
Benodigdheden
250 gr quorn, 250 gr gekookte rijst, 1 ei, paneermeel, 1 fijngesneden ui, 2 teentjes look, 1 fijn gesneden takje peterselie, marjolein, een snuifje tijm en rozemarijn, peper en zout, 8 savooibladeren, tomatenstukjes, 1 rode paprika en 1 ui, soyamargarine
Bereiding
- snij de ui, de look en de peterselie héél fijn;
- meng de quorn met de gekookte rijst, het ei, de kruiden;
- goed kneden en voeg wat paneermeel toe om een stevig droog mengsel te verkrijgen;
- blancheer de savooibladeren
- leg in elke savooiblad een rolletje quorn met rijst;
- vouw het rolletje toe;
- bak ze aan in de pan;
- voeg daarbij de fijngesneden paprika en ui;
- na enige tijd de tomatenstukjes;
- kruid met peper, marjolein en tijm;
- laat garen;
- serveer eerst wat saus en leg daarop 2 rolletjes/pers
Romige kaas
Benodigdheden
400 g platte volle kaas, 2 eieren, 2 zakjes vanillesuiker, 100 g bloemsuiker, 1 el rhum, 1 dl room, 1 citroen, cocktailkers, hagelslag
Bereiding
- Scheid de eierdooiers en de eiwitten;
- Klop de platte kaas samen met de suiker, de eidooiers, de vanillesuiker en de rum;
- Klop de slagroom stijf evenals de eiwitten, beiden zonder suiker, en spatel ze onder het kaasmengsel;
- Voeg het citroensap toe volgens eigen smaak;
- Giet in grote glazen, koel af;
- Serveer met een cocktailkers en bestrooi met hagelslag