Neem wortelen, sperzieboontjes, witte selder, ui, paprika, sluimererwtjes, kortom, alle seizoensgroenten van de zomer waar niet te veel vocht in zit. Dus geen tomaat, courgette, komkommers etc. De hoeveelheden zijn afhankelijk van het aantal personen.
Voor 4 personen:
Neem 2 hardkokende aardappelen/persoon. Kook een 20-tal sperziebonen beetgaar. De wortelen (2à3) worden met een fijnschiller in dunnen slierten gesneden, en dit doen we ook met de witte selder (2 stengels), 1 dikke ui, 1 paprika en enkele teentjes look.
We nemen een vuurvaste schotel en smeren de bodem in met wat boter of olie. We schillen de aardappelen en snijden schijfjes van +/- 3mm. Nu leggen we afwisselend een laag aardappelen met daarop een laag groenten. We kruiden elke laag met wat peper, muskaatnoot en zout. De laatste laag is een laagje aardappelen. We overgieten deze schotel met een mengsel van 1/2 soyaroom en 1/2 room. Laten garen in een zachte oven gedurende 1 uur, 10 min voor het opdienen bestrooien met kaas.
Dit is een verrukkelijke vegetarische schotel!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten