vrijdag 13 augustus 2010

Quinoa-linzenburgers

voor 4 personen: 100 gr quinoa, 1 ui, 1 prei (enkel het wit); 4 el gekookte linzen, 1 el volkoren bloem, 1 ei, 1 teentje knoflook, 1 el peterselie, 2 el geraspte parmezaanse kaas, peper, muskaatnoot, sesamzout

- kook de quinoa ( 1 deel quinoa, 2 delen water) en laat afkoelen;
- fruit de ui in de olijfolie en voeg er na enkele minuten de prei en de look aan toe. Bak het geheel verder op een hoog vuur zodat zoveel mogelijk vocht verdampt. Laat de groenten afkoelen.
- Meng de quinoa met de gestoofde groenten, de linzen, de look, peterselie, bloem, kruiden, kaas en het ei;
- laat opstijven in de koelkast;
- maak er 4 platte burgers van en bak ze in de pan in wat olijfolie;
- serveer met rauwe groenten of met gestoofde greoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten